Știri

Ce sunt fațadele ventilate?

Fiind o companie specializată în proiectarea și realizarea de fațade ventilate, Toni Trading oferă o gamă largă de fațade ventilate, dar și servicii de asistență tehnică personalizată în funcție de specificul și necesitățile fiecărui client.

Fațadele ventilate reprezintă unele dintre cele mai apreciate sisteme în domeniul construcțiilor și renovărilor, fiind soluții de izolare termică și fonică ce îmbină cu succes rezistența și aspectul plăcut. Acestea oferă avantaje considerabile în durabilitatea clădirii, eliminând cele mai frecvente probleme întâmpinate de stratul exterior al structurii (precum excesul de umiditate, condensul, apariția mucegaiului).

O fațadă ventilată este un element constructiv de termoizolație completă ce se fixează la o anumită distanță față de peretele clădirii. În majoritatea cazurilor este compusă dintr-o structură portantă (de obicei metalică) ce oferă fixare și rigidizare în cazul solicitărilor externe (vânt, ploaie, dilatații termice, radiații solare), urmată apoi de straturi de izolare (vată minerală), folie antivânt și un material final de placare. Toate acestea compun o sinteză performantă datorită materialelor special concepute pentru rezistență multiplă în cazul factorilor de mediu sau mecanici. Astfel fațadele ventilate asigură o protecție ridicată, dar și întreținere facilă și montaj rapid.

Între folie și placa de exterior există un spațiu cu deschidere pe verticală, numit lamă de aer, ce este ventilat natural. În acest fel se asigură o circulație continuă a aerului, ce protejează clădirea împotriva excesului de umiditate, apariției mucegaiului sau a infiltrațiilor de apă în pereți. Combinat cu stratul izolant al pereților clădirii, acest strat de aer ventilat îmbunătățește considerabil atât eficiența termică și energetică a clădirii, cât și rezistența la variații mari de temperatură, oferind confort sporit în cazul extremelor (pe timp de vară sau iarnă). De asemenea, fațadele termice asigură permeabilitatea vaporilor, rezistență la coroziune și izolație fonică.

Un plus al acestor sisteme e libertatea în ceea ce privește aspectul exterior; ele pot fi realizate dintr-o gamă largă de materiale durabile precum plăci HPL, panouri din fibrociment, plăci ceramice, tablă, sticlă, piatră naturală sau alte materiale compozite cu proprietăți avansate. Paleta bogată de culori, finisaje și texturi disponibile oferă multiple posibilități de prelucrare și astfel un design flexibil, garantând efecte estetice superioare indiferent de utilitatea sau tipul clădirii. Fiind soluții moderne și versatile, fațadele ventilate permit ușor personalizarea în cazul construcțiilor sau renovărilor, asigurând totodată durabilitate și eforturi minime de întreținere. 

Fiind o companie specializată în proiectarea și realizarea de fațade ventilate, Toni Trading oferă o gamă largă de astfel de sisteme, dar și servicii de asistență tehnică personalizată în funcție de specificul și necesitățile fiecărui proiect arhitectural în parte. Experiența anterioară vastă, profesionalismul și standardul înalt de calitate ne recomandă ca fiind o companie ce se pliază pe dorințele clientului, asigurând o execuție de înaltă calitate estetică și tehnică. Vă stăm oricând la dispoziție pentru o ofertă personalizată și soluții eficiente pentru proiectul dumneavoastră.