Motivele principale pentru care să alegi o fațadă ventilată

Proiecte / 1970 / Motivele principale pentru care să alegi o fațadă ventilată

Stratul exterior al clădirii este elementul crucial în ceea ce privește durabilitatea structurii, având rolul primar de a proteja clădirea de umiditate, intemperii, vânt sau soare. Noi vă prezentăm principalele motive pentru care fațadele ventilate pot reprezenta soluția potrivită pentru dumneavoastră.

Fațadele ventilate reprezintă soluții populare din domeniul construcțiilor datorită unui cumul de factori ce îmbină eficiența energetică, rezistența și aspectul versatil. Aceste sisteme nu doar că au un impact notabil asupra design-ului pe care doriți să-l obțineți, ci și asupra durabilității pe care i-l conferă structurii. Indiferent dacă actuala fațadă dă semne de uzură, ați hotărât să extindeți sau să vindeți imobilul sau pur și simplu doriți o schimbare în ceea ce privește aspectul exterior, noi vă prezentăm principalele motive pentru care fațadele ventilate pot reprezenta soluția potrivită pentru dumneavoastră.

Stratul exterior al clădirii este elementul crucial în ceea ce privește durabilitatea structurii, având rolul primar de a proteja clădirea de umiditate, intemperii, vânt sau soare. Pe lângă că îndeplinește toate aceste funcții, fațada ideală se comportă ca un izolator termoizolant, generând automat eficiență termică și energetică. Aceste performanțe sunt posibile datorită componentelor sale, fabricate din materiale special concepute pentru durabilitate și rezistență sporită în cazul factorilor de mediu sau mecanici. Mai exact, fațada ventilată asigură o circulație continuă a aerului ce protejează clădirea împotriva excesului de umiditate, apariției condensului, mucegaiului sau a infiltrațiilor de apă în pereți. De asemenea, fiind un element multistrat, fațada potrivită proiectului dumneavoastră poate deține și alte funcții precum protecție ignifugă, permeabilitatea vaporilor sau izolare fonică.

Optarea pentru acest tip de soluție constructivă are ca avantaj și versatilitatea în ceea ce privește aspectul exterior. Paleta bogată de culori, finisaje și texturi disponibile oferă multiple posibilități de prelucrare și astfel un design flexibil, garantând efecte estetice superioare indiferent de utilitatea sau tipul clădirii (rezidențială, comercială sau industrială). Chiar dacă fațadele ventilate pot fi realizate dintr-o gamă largă de materiale precum plăci ceramice, plăci HPL, sticlă, piatră naturală, tablă sau panouri de fibrociment, alegerea materialului are un impact major asupra performanței structurale și astfel, depinde de fiecare proiect in parte.

Un alt motiv pentru care vă recomandăm fațadele ventilate este efectul de camuflare a instalațiilor de pe clădire fără restricționarea accesului în caz de nevoie. Indiferent că este vorba de rețelele de apă, gaz, electricitate, sau chiar anumite iregularități ale pereților exteriori, acestea vor fi acoperite fără efort, datorită metodei facile și flexibile de instalare a fațadelor ventilate. Elemente precum materialele performante utilizate, modul eficient de îmbinare și forma și greutatea redusă a plăcilor contibuie activ nu doar la costuri reduse de întreținere (mentenanță minimă), cât și la ușurință de înlocuire (în caz de distrugere sau nevoie de reparație)